Auteur Topic: Montio  (gelezen 183 keer)

Montio

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 2
Montio
« Gepost op: februari 09, 2019, 02:16:08 pm »
zomaar uit het niets kreeg ik het idee "worstforum" in te tikken om te zien of zoiets bestond, en zowaar...

Mijn naam is Rob en ik woon in Frankrijk en ben daar actief betrokken bij de jacht op reewild en wildzwijn. Door het seizoen heen komt er dus een redelijke hoeveelheid vlees mijn kant op en daar moet iets mee gedaan worden. Na aanvankelijk voornamelijk paté's en terrines gemaakt te hebben is mijn interesse nu meer de kant opgegaan van worstmaken.
De vleesmolen was er al vanaf het eerste jaar hier, en de uitrusting is inmiddels aangevuld met een stopbus voor de worsten.
Voor recepten ga ik te rade bij bekende namen als Ruhlman & Polcyn, Jane Grigson en natuurlijk de slager uit het buurdorp, alsmede bij de overige liefhebbers van worst, zowel hier in het dorp alsook onder de jachtcollega's.

Ik neem voorlopig even de tijd om het forum door te nemen en zoveel mogelijk te lezen.
Ik hoop later misschien nog eens een zinnige bijdrage te leveren.

Rob "Montio"



BertM

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 954
    • Charcuterie&Worst
Re: Montio
« Reactie #1 Gepost op: februari 09, 2019, 05:58:16 pm »
Welkom Rob!

Jaloers hoor, Frankrijk en wild beter wordt het niet
Het boek van Jane is ern leuk boek.

Veel plezier hier, en post wat avonturen uit het mooie Frankrijk.

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 413
Re: Montio
« Reactie #2 Gepost op: februari 10, 2019, 04:28:49 pm »
Welkom hier Rob! Klinkt goed hoor, wild uit Frankrijk!

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 634
    • Mac's BBQ Pit
Re: Montio
« Reactie #3 Gepost op: maart 27, 2019, 05:07:23 pm »
Welkom Rob
Je hebt het goed voor elkaar zo te lezen!
Je weet dat we gek zijn op foto's?  W!nk

Gezellig dat je je hebt aangemeld.  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url