Auteur Topic: Publieke bestanden Mycodo breakout board tbv Raspberry Pi 3 model B+  (gelezen 1291 keer)

floriske.nl

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 189
Publieke bestanden Mycodo breakout board tbv Raspberry Pi 3 model B+
« Gepost op: juli 03, 2019, 12:04:17 pm »


Achtergrond
Omdat ik het werken met een standaard breakout board voor de Raspberry Pi 3 Model B+ nog te rommelig vond voor mijn eigen droogkast project heb ik besloten hiervoor zelf een breakout board te ontwerpen tbv Mycodo.

Hiervan heb ik initieel een eerste prototype laten maken door ALLPCB.

Dit prototype heb ik voor mijn eigen droogkast gebruikt en bleek volledig functioneel. Echter zat er 1 klein layout foutje in waardoor een deel van de opdruk niet leesbaar bleef. Dit heb ik gecorrigeerd in prototype v2 (ik gebruik deze term omdat er vanuit mijn zijde geen "productie" versie zal komen).

Ik heb eenmalig 8 bouwpakketjes aangeboden via het forum welke al vrij snel vergeven waren, als vooraf aangekondigd maak ik hierbij dan ook de bestanden openbaar voor diegenen die zelf graag nog een bordje willen (laten) maken.

Bestanden
In deze dropbox map vind je alles wat je nodig hebt:

https://www.dropbox.com/sh/1kgc6n18v884i8r/AAA_6Luw-T8F542DY49Rz1JTa?dl=0

Disclaimer
Als aangegeven gaat het hier om een niet commercieel ontwikkeld breakout board. Er kan dus geen garantie of uitgebreide support op geleverd/verwacht worden.

De term "breakout" houdt in dat het board niet meer doet dan het aansluiten van zaken op de Raspberry-Pi vergemakkelijken. Er zijn dus geen beveiligingen tegen verkeerd aansluiten e.d. ingebouwd. Gebruik en aansluiten van het board is dan ook geheel op eigen risico!


Over Mycodo
Mycodo is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Raspberry-Pi voor het cultiveren van paddenstoelen maar ook uitermate geschikt voor het aansturen van een droogkast. Kijk maar eens naar de diverse topics over Mycodo gebaseerde zelfbouw projecten hier op het forum.

De Github pagina van Mycodo vind je hier:

https://github.com/kizniche/Mycodo

Hoe je Mycodo moet installeren op je Raspberry Pi staat in de online manual:

https://github.com/kizniche/Mycodo#install

Mogelijkheden
Op het breakout board kunnen de volgende zaken aangesloten worden:

2x AM2302 sensor (DHT22 op een PCB met pullup weerstand)
2x 12V 4-draads PWM PC Fan
1x I2C LCD (of andere I2C apparaten)
1x relais board (max. 8-voudig)

Verder is het board voorzien van 1 centrale 5V/12V voedingsaansluiting welke verdeeld wordt tbv de fans, het relais board en de Raspberry Pi (hiervoor is een kabel van micro USB naar losse aders nodig)

In principe kun je met dit board dus 2 droogkasten gelijktijdig aansturen ofwel een wat uitgebreidere kast zoals ik gebouwd heb.

Als je hetzelfde 8 voudige relais board gebruikt als ik dan kan het breakout board hier rechtstreeks op gezet worden zonder dat draad/kabel verbindingen nodig zijn. Voor andere relais boards is er een schroef header voorzien.
« Laatst bewerkt op: juli 03, 2019, 03:23:00 pm door floriske.nl »