Hoofdmenu

Floriske.nl's vitrine

Gestart door floriske.nl, juni 22, 2019, 07:28:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

Niet te bang zijn voor schimmels!
Schimmels geven ook smaak en je kunt het niet tegengaan.
Die van mij zitten er soms vol mee, en af en toe was ik ze af.
Bijgaande hangt er al een paar maandjes

floriske.nl

#16
Ik moet nog even wennen aan dat idee Bert  W!nk

Vandaag de worstjes gewogen. Deze zijn na een week gemiddeld al 33% kwijt ondanks een gemiddelde RV van iets boven de 80%.

Is dat normaal of gaat het zo te hard?

Ik wil ze nog even laten hangen alvorens ze aan te snijden.

Edit: de pancetta is inmiddels 234gr kwijt, dat is bijna 34%.

Omdat het stuk zo ontzettend dun is twijfel ik of ik deze niet gewoon vacuüm moet trekken. Dan kan ik van het weekend kijken of het nog iets geworden is of niet.

floriske.nl

Uit voorzorg de kleinste maar eens aangesneden. En ik heb me gelukkig onterecht zorgen gemaakt.

Ziet er prima uit, smaakt prima maar nog iets te zacht naar mijn zin.

De rest nog even laten hangen dus  W!nk

Vind het wel bijzonder dat dit bij 30+ % verlies in een week toch nog het resultaat is.




floriske.nl

Vandaag hangt de pancetta 2 weken en is inmiddels 36% verloren. Ik zal 'm mogen eens aansnijden om te kijken wat er nog te redden valt.

Het dikke stuk is nog enkele cm's dik en dat zal wellicht nog lekker zijn. De rest is echter slechts een cm dik en waarschijnlijk meer "pork jerky" geworden dan pancetta  W!nk

Iemand nog goeie tips wat met dat stuk te doen?

floriske.nl

#19
Mijn eerste 'oogst' ;-)





Ik ben meer dan tevreden voor de eerste keer!

De worstjes smaken prima en zijn voor mijn gevoel netjes gedroogd zonder noemenswaardige droogrand.

De Pancetta had ik weinig verwachtingen van omdat het stuk buik waarmee ik begon erg dun was. Maar deze smaakt toch nog meer dan prima (ook het dunne stuk). De kruiden overheersen wel behoorlijk maar daar ben ik niet vies van  W!nk Dus ik ben benieuwd hoe deze bij poging 2 met een beter stuk buik zal worden.

En de snijmachine is echt een aanwinst. Zou nu al niet meer zonder kunnen.

Al met al een geslaagde eerste run voor mijn droogkast!

Tjoepie

Ziet er heel smakelijk uit!

floriske.nl

Thx!

Op naar de volgende ronde  :-)

De Coppa ligt inmiddels 5 weken in het vacuüm. Volgens het recept dus nog 3 weken te gaan.

Wat me overigens opvalt is dat bij vrijwel alle andere coppa recepten die ik vind deze tijd veel korter is. Meestal 2 of 3 weken. Wat is de reden dat in dit recept 8 weken aangehouden wordt?

Mac

Je producten zien er heerlijk uit hoor  L0ve

CiteerWat is de reden dat in dit recept 8 weken aangehouden wordt?

Er zijn veel verschillende theorieën Floris, maar ook hele oude recepten, en de modernere recepten.
Te lang kan iig minder kwaad, dan te kort.
Ik ga ook altijd voor de "ongeveer" 3 weken. (afhankelijk van de dikte van het product)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

floriske.nl

Besloten om voor 7 weken te gaan omdat ik volgende week mijn handen al vol heb.

Dus vandaag de coppa uit het vacuum gehaald, in het zakeind gedaan en geknoopt.

Startgewicht: 1223gr








Tjoepie

Mooi hoor! En netjes geknoopt ook!

floriske.nl

Thx! Nu maar hopen dat het resultaat er ook maar mag zijn  :-)

Mac

Strak geknoopt idd Floris  C00L
Nu kan het lange wachten beginnen  :-)

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

floriske.nl


floriske.nl

#28
Ik zit in 12 dagen al op 909gr ofwel 25,7% gewichtsverlies...

Te snel of niks om me zorgen over te maken?


BertM

Water in het varkentje?
Let op dat de buitenkant niet te snel indroogt, anders even sprayen met water.