Twentse droge worst

Gestart door BertM, december 11, 2019, 08:17:26 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

1 kilo procureur
1 kilo buikspek

Per Kilo
25 gram Nitriet pekelzout (colorozo)
3 gram gemalen peper
1 gram koriander zaad
1 gram Foelie
3 gram dextrose
0,4 gram starter cultuur
0,5 gram vitamine C

Fermenteren 30 uur 22-26 graden Celsius
PH onder 5,3% maar boven 4,5% - 4,8%
15% gewichtsverlies minimaal.

Vitamine C en Colorozo niet samenvoegen!

Recept: Fam. Zengerink

valk03

Bert, een vraagje. Hoe kan ik die Vitamine C en colorozzo uit elkaar houden? Uiteindelijk wordt het toch gemengd?

BertM

Citaat van: valk03 op januari 09, 2020, 04:14:05 PM
Bert, een vraagje. Hoe kan ik die Vitamine C en colorozzo uit elkaar houden? Uiteindelijk wordt het toch gemengd?

Je moet ze niet bij elkaar voegen want dan krijg je een chemisch reactie waardoor er chloorgas ontstaat...

Dus gewoon alles mengen en als laatste je vitamine C erdoorheen mengen, dan zal de reactie niet ontstaan.

valk03

Wooow, chloorgas....

Dank je zal er op letten.