Auteur Topic: l'etalage de Kris  (gelezen 51 keer)

KrisK

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 13
l'etalage de Kris
« Gepost op: januari 19, 2020, 06:59:15 pm »
In afwachting van een 'check' op de droogkast dacht ik tijdens de kerstvakantie me eerst maar es te wagen aan het verse specimen. Aka Watteetons venkelworst. 3 weken na eerste consumptie kan ik ook het vinkje 'geen schadelijke bij-effecten' zetten. Leerrijk om een eerste keer met vulbus aan de slag te gaan. Tips die voor een ander nuttig kunnen zijn: de vleesmolen van kenwood past wel degelijk op een kenwood chef; maar vergeet dan ook dat tussenstukje niet bij te kopen.



en het resultaat:



Nu ligt er sinds 11 januari een stukje vlees (nou, 1.8kg) gepekeld, gekruid en gevacuumeerd in de koelkast van monsieur. Als het meezit zou daar ooit iets uit moeten komen dat zich coppa kan noemen. 



BertM

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 995
    • Charcuterie&Worst
Re: l'etalage de Kris
« Reactie #1 Gepost op: januari 19, 2020, 07:03:28 pm »
Mooie worstjes