Worst van de Veluwe Zoom

Gestart door Backertje, februari 23, 2020, 01:56:18 PM

Vorige topic - Volgende topic

Backertje

Ik zal proberen om de spaarzame foto's die ik maak hier met jullie te delen, eerlijk is eerlijk, de mindere resultaten gaan gewoon ook het forum op.


Rookworst gemaakt, sous vide gegaard en vervolgens 8u koud gerookt, resultaat is veel te wit helaas. Voor de volgende batch: eerst een nachtje in de koelkast hangen, dan koud roken en dan pas garen?


Kipknakworst in drie fases, daar wordt ik wel vrolijk van.


En een ribeye uit de houtgestookte oven.










valk03

De rookworsten heb ik ook gemaakt en die heb ik eerst een nach laten drogen in de droogkast en toen koudgerookt. Daarna pas Sous Vide gegaard.

Lekker bruin kleurtje en lekker van smaak.

Backertje


Daar gaan we dan met de eerste batch te drogen worsten, de linker is ingesmeerd met een schimmelwater van een franse worst, de andere twee niet. Paar weken wachten is aangebroken.

Backertje


valk03


Backertje



Weer een stapje verder, nog meer kneden de volgende keer.

BertM