Hoofdmenu

Stijn

Gestart door stijn, april 01, 2020, 08:46:13 AM

Vorige topic - Volgende topic

stijn

Voorstellen, daar gaan we...

Ik ben Stijn, 34 jaar en al een aantal jaar verslaafd ... aan lekker eten.

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met koud roken, kaas, noothammetjes, ...
Dan kwam de drang ook naar warm roken, daarom een big green egg gekocht.

Charcuterie kwam dan ook meer in het zicht en daarom ben ik in september begonnen met de opleiding charcuterie aan de PIVA in Antwerpen.
Officieel heet deze opleiding "bereider vleesproducten" en deel 2 "bereiding halffabricaten en specialiteiten vleesproducten", deze 2 cursussen die samen 1 schooljaar duren maken deel uit van de opleiding tot spekslager.
Aangezien ik geen ambitie heb om thuis een half varken uit te benen en scheiden zal het bij deze 2 modules blijven.

Uiteraard is zo een opleiding gericht op het professionele beroepsleven met de daarbij horende toestellen (duur en groot).
Sommige zaken komen ook zeer summier aan bod of zelfs niet aangezien ze niet echt van toepassing zijn voor de thuis hobbyist.
Vandaar ook mijn aanmelding hier op het forum na toch al een aantal uurtjes inlezen.

piet.

Welkom zie graag professionele recepten verschijnen op dit forum.

Backertje

Citaat van: stijn op april 01, 2020, 08:46:13 AM

Dan kwam de drang ook naar warm roken, daarom een big green egg gekocht....

Welkom! Warm roken had voordeliger gekund, maar ik hou van zulke ambitie!

BertM


stijn

Citaat van: piet. op april 06, 2020, 05:17:35 PM
Welkom zie graag professionele recepten verschijnen op dit forum.

Als je er specifieke wenst laat maar weten, dan plaats ik ze zoals in mijn cursus (al is die niet altijd 100% correct :'( )

Citaat van: Backertje op april 06, 2020, 05:59:03 PM
Citaat van: stijn op april 01, 2020, 08:46:13 AM

Dan kwam de drang ook naar warm roken, daarom een big green egg gekocht....

Welkom! Warm roken had voordeliger gekund, maar ik hou van zulke ambitie!

Klopt, maar de BGE wordt niet alleen voor koud/warm roken gebruikt uiteraard.
Af en toe een pizza erop, of pulled pork (alhoewel dat ook deels onder warm roken valt in mijn ogen) of ... maar het lijstje zou te lang worden.

Hij gaat gemiddeld toch wel 3 keer week aan.