Eerste schimmel op chorizo / saucisson sec

Gestart door Roaldh, april 02, 2020, 04:42:28 PM

Vorige topic - Volgende topic

Roaldh

Hi,

Ik ben een beginner met het maken van worsten en zou graag iemands feedback willen.
Afgelopen zondag heb ik de worsten gemaakt en ter fermenteren gelegd volgens recept.
Het doel is een gedroogde saucisson sec en chorizo.

Dinsdag heb ik de worsten in mijn droogkast gehangen en daar komt nu de eerste schimmel op.
Omdat ik zo nieuw ben en al schrik als het uberhaupt beschimmeld hoop ik dat iemand mij kan helpen.
Er is geen nieuwe geur bij gekomen, de schimmel is geheel wit en lijkt een klein beetje harig.
Mijn vraag (omtrent de afbeeldingen in de link onderin):
- is dit een goede schimmel of een slechte schimmel?
- moet ik actie ondernemen?

Worsten zitten ongeveer 3 dagen in de kast
Temperatuur heeft geschommeld tussen de 13,5 en 15,5 graden
Luchtvochtigheid vind ik erg hoog en zit rond de 80% (krijg hem niet lager... ander topic).

Afbeelding: https://www.flickr.com/gp/187706403@N05/afw5dc

Alvast dank en wacht in spanning af!
Als er meer informatie nodig is hoor ik dat ook graag.

Gr. Roald

BertM

Afnemen met een water-azijn mengsel 50-50%.
Je luchtvochtigheid moet inderdaad omlaag anders blijf je dit houden