Auteur Topic: Droge groninger worst  (gelezen 48 keer)

BasE

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 17
Droge groninger worst
« Gepost op: juni 21, 2020, 06:58:18 pm »
Heb vandaag de eerste droge worst aangesneden.
smaak is top alleen iets minder kruignagel.
alleen was de darm aan de bovenkant van de worst los komen te zitten en zat er redelijk wat olie onder de darm.

Iemand een idee wat er mis is gegaan en hoe het te voorkomen?

Tnx



BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1067
    • Charcuterie&Worst
Re: Droge groninger worst
« Reactie #1 Gepost op: juni 22, 2020, 07:31:45 pm »
Iets te warm geweest?

BasE

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 17
Re: Droge groninger worst
« Reactie #2 Gepost op: juni 22, 2020, 09:37:12 pm »
Tussen de 12 en 15 graden

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1067
    • Charcuterie&Worst
Re: Droge groninger worst
« Reactie #3 Gepost op: juni 22, 2020, 10:15:39 pm »
Er zijn veel dingen die hiervan de oorzaak kunnen zijn: niet goed mengen, niet goed ontwateren van de darm, etc.
Zonder het hele proces te zien blijkt het lastig....
Kruidnagel is idd een ding trouwens, vaak snel te sterk.