Hoofdmenu

Capicola??

Gestart door Sjuul, juli 01, 2020, 01:03:10 PM

Vorige topic - Volgende topic

Sjuul

Zoveel benamingen dat je soms door de bomen de worst niet meer ziet.
Ieder land of streek heeft vaak een eigen benaming.
In mijn zoektocht naar lekker eten op internet kwam ik deze tegen.

https://www.sbs.com.au/food/recipes/capicola
https://www.daringgourmet.com/homemade-italian-capicola/

Een versie uit de oven.
Nu ben ik deze gaan maken, maar dan gaat deze op de kamado met 1 blokje kersenhout ipv de oven.

Heet deze nu ook capicola bij ons of hebben wij een andere benaming?

p.s. deze ligt al in de koelkast en over een week is die klaar.

stijn

ziet er lekker uit, moet ik ook eens proberen.
zeker het idee dat je hem ook kan warm roken.

valk03

Hoe het heet weet ik niet, ik denk dat de naam niet verandert, maar ik ga het wel een keer maken. Ziet er top uit.

Sjuul

Dan ook maar gelijk een update over hoe die geworden is met foto's.
Een lekker stukje vlees wat voor herhaling vatbaar is. Maar wel met wat aanpassingen.
Zelf vind ik hem ietsjes te zout en te peperig/pittig. Volgende keer alleen iets zoeter aan de buitenkant.
Denk wel dat als die op brood word gegeten dat de smaak neutraler wordt.
Buitenzijde heb ik gedaan met zwarte peper, verse thijm en oregano en knoflook.
Op de kamado heb ik 1 blokje kersenhout gebruikt. En ik twijfel nog of ik de volgende keer nog rookhout ga gebruiken.






stijn

ziet er mooi uit.

Wat is er mis met het rookhout? te overheersend?

Sjuul

Citaat van: stijn op juli 07, 2020, 04:15:21 PM
ziet er mooi uit.

Wat is er mis met het rookhout? te overheersend?

Ja het bepaald erg de geur en smaak. Je moet er van houden.

valk03