Welke gaten schijf voor je gehakt molen?

Gestart door mr.clean, september 12, 2020, 07:03:28 PM

Vorige topic - Volgende topic

mr.clean

Hallo!

Om het worsten avontuur meteen goed te beginnen willen we een goede vleesmolen kopen.

Aangezien ik de hand molens niet veel goedkoper vind dan de betere elektrische molens is ons oog gevallen op de 12 - 70mm van Máxima. Ik zag dat deze meerdere malen geprezen werd op dit forum dus met de kwaliteit zal het meer dan snor zitten.

Standaard wordt er een 6 en 8mm schijf meegeleverd bij een hand molen van porkert is dit 4,5 en 8mm.

Nu mijn vraag: is het verstandig om nog extra schijven te bestellen bij de Máxima? En welke raden jullie aan en/of gebruiken jullie zelf het meest? Ik twijfel om ook de 4 en 10mm bij te bestellen.

Alvast bedankt!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

valk03

Hallo, een beetje lastig te beantwoorden. Het hangt af van hetgeen je wil maken. Voor mijn fijne rookworst en filet americain heb ik een 3mm maar voor de grovere worsten heb ik ook een 10mm. Persoonlijk zou ik een 4.5mm en 8mm prima vinden, een 6mm en 8mm kan maar dan zou ik er wel een 4.5mm bij willen hebben.

Groet.

BertM

Ik zou er ook een 3-4 mm plaat bij halen, mocht je bv fijne worst willen maken.
De 8 gebruik ik het meeste.