Hoofdmenu

Voorstellen maar

Gestart door Drogeworst, september 19, 2020, 09:26:32 PM

Vorige topic - Volgende topic

Drogeworst

Goedenavond,

Mijn naam is Stefan (NH), en na eerder dit jaar een Kamado Joe Classic 2 te hebben gekocht, en het BBQ virus nog verder is doorgeslagen, ben ik ook begonnen met het maken van verse worsten, met als doel droge worsten en diverse charcuterie te gaan maken. Ik heb reeds een droogkast gemaakt, inclusief bevochtiger, ontvochtiger, warmtelamp en ventilatie middels een regelaar. Na een week proefdraaien, redelijk stabiele temperatuur en luchtvochtigheid behaald, waarop ik morgen mijn eerste droge worsten ga maken (Groningse en Drentse oosterworst uit de worstbijbel). Eerst malen/draaien, sous vide fermenteren met een startercultuur en daarna drogen maar.

Foto's volgen vast, hoop hier veel te leren!

Groeten!

BertM


valk03

Herkenbaar verhaal  W!nk. Welkom.