Guanciale

Gestart door BertM, januari 16, 2016, 01:58:08 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

Guanciale (Affumicato)
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ingredient             Hoeveelheid       %
1 Varkenswang     1000 g               100%
Colorozo                   25 g                2.5%
Zout                         10 g               1%
Zwarte Peper             7 g              0,70%
Suiker                  17,5 g              1,75%
Cure #1                 2,5 g              0,25%
Tijm (droog)          0,8 g              0,08%

Guanciale is net als Pancetta makkelijk te maken en je hebt geen droogkast nodig(al is dat wel makkelijker).

Verwijder de klieren van de wang en trim hem eventueel bij.
wrijf hem goed in met de kruidenmix en pak hem in een ziplock/vacuumzak.
Minimaal voor 10 dagen in de koelkast en af en toe omdraaien.
Hierna afspoelen en droog deppen.
Wil je een gerookte Guanciale(Affumicato)maken, rook hem dan koud voor minimaal 24 uur.
Daarna donker weghangen voor minimaal 2 maand.
Het gewichts verlies zal afhangen van de hoeveelheid vet.
Lekker bij een spaghetti Carbonara!

Originele recept gebruikt cure#1. Aangezien dit niet verkrijgbaar is in Europa vervangen door Colorozo

om dezelfde hoeveelheid nitriet te krijgen moet je 10x zoveel gebruiken dus 25g. het verschil van de hoeveelheid zout aftrekken.