Hoofdmenu

Coppa bewaren

Gestart door valk03, november 18, 2020, 12:33:50 PM

Vorige topic - Volgende topic

valk03

Ik bijna zover dat ik mijn coppa kan aansnijden, maar ik heb een vraag over het bewaren. Hoe lang kan ik een coppa bewaren, moet ik hem vacumeren of kan het zo in de koelkast blijven liggen? Ik wilde er carpaccio van maken voor de kerst, maar hij is wat eerder klaar.  W!nk

BertM

Kerst is over een paar weken. Droogt hij zo hard?
Koelkast weet ik niet, ik vacumeer altijd.

valk03

Het was een stuk van 2,5 kilo en die heb ik in oktober in de kast gehangen. Ik zit nu op 25% gewichtsverlies. Ik zal hem voor de zekerheid in vacumeren als ik zover ben. Enig idee hoe lang hou je hem dan goed houdt?

BertM

Je kunt hem heel lang bewaren, ik leg ze meestal op een koele plaats (droogkast of koelkast)

Ik ga bij een coppa uit van 40% verlies, maar dat ligt ook aan het vlees/vet gehalte.

valk03

Dank voor de tip.

Goed weekend alvast.

piet.

Ik had een vochtverlies van 35% na het aansnijden heb ik ook een stuk vacuĆ¼m getrokken en nog een maand in de koelkast bewaard smaakte prima.proefde geen verschil.

valk03

Dank voor de reactie. Gaat ongetwijfeld goed komen.