Onlangs mezelf hier aangemeld aangezien ik wat meer met charcuterie wil gaan doen en dan ook maar zelf wat plaatsen hier ipv alleen meelezen. Ik heb al vaker droge worst gemaakt (2x) maar deze komt uit de worstbijbel, wel de kruiderij wat aangepast.
De start was 9 ons hamlappen en 6 ons speklapjes. Op anderhalve kilo zitten er de volgende kruiden in: 38 gr colorozozout, 3 gr paprikapoeder, 7 gr venkelpoeder, 3 gr knoflookgranulaat, 3 gr uiengranulaat, 3 gr zwarte peper, 5 gr dextrose en een eetlepel karnemelk.





Ik heb ze 24 uur ingeseald laten fermenteren en daarna opgehangen, bij gebrek aan een droogkast gewoon in de berging vandaar de titel.

Na een week hingen ze er zo bij.

Na 2 weken even gewogen, begint er al goed op te lijken maar mogen nog wat harder dus nog een week geduld. Tussendoor wel een paar keer afgenomen met 50/50 water azijn, er kwam een paar keer witte schimmel op, lijkt wel op de goede, beetje poederachtig, ook even wat van mijn vinger gelikt, smaakte niet raar of zo maargoed, aangezien ik geen idee heb of het de goede is toch maar weggehaald, bij een volgende batch maar eens op 1 wat laten zitten en kijken wat er gebeurt. tevens een hygrometertje besteld om eens te kijken hoe vochtig het eigenlijk is in de berging.

Net 1 aangesneden en die valt niks tegen, de venkel voert lichtjes de boventoon (was de bedoeling) en gelukkig niet te zout. Lekker hartig worstje geworden. Op naar de volgende batch. De rest gaat zo ingeseald de koelkast in. Ik begreep dat ze zo het best bewaard kunnen worden als je ze niet droger wil hebben, correct me if i am wrong. Bedankt voor het kijken. Groetjes Stef
