Hoi Hoi,
Eindelijk heb ik wat resultaat om te 'showen' in de virtuele vitrine!
Het mooie aan deze hobby is natuurlijk dat je pas na geruime tijd geconfronteerd wordt met het resultaat. In tussentijd is het beetje duimendraaien en kijken naar de grafieken van de temperatuur en luchtvochtigheid.
Om mijn kast in te werken heb ik een getracht een coppa te maken en Groninger droge worst.
De coppa heb ik 5 weken vacuum gepekeld met alleen nitrietpekelzout (ik moest wachten op de levering van mijn luchtontvochtiger). Van 1020 gram is nu na 4 weken drogen nog 690 over. (-32%). De smaak is redelijk voor alleen vlees met zout. Volgende keer moet ik mij even wat beter verdiepen in de receptuur.
De Groninger droge worst is beter gelukt, alleen heb ik daar teveel en te grof vetspek gebruikt.
Nu hangt er een venkel-salami in de kast naar het recept van wateetons. Binnenkort maar een coppa maken in een zakeind.