Zilveruitjes

Gestart door BertM, februari 14, 2021, 05:53:32 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

Voor 4 potten van 500 ml:
1,5 kg kg zilveruitjes
1 liter witte wijn azijn
200 gram rietsuiker
2 laurierblaadjes
1 el mosterd zaadjes
1 tl chilivlokken
1/2 el witte peper
1/2 el zout

1. Doe de zilveruitjes in een kom er schenk er kokend water overheen. Laat ongeveer 2 minuten staan.
Giet ze af en pel de uitjes.



2. Breng het azijn met de kruiden en suiker aan de kook.laat ongeveer 10 minuten pruttelen.

3. Voeg de uitjes toe.

4. Schep de uitjes uit de pan en vul de gesteriliseerde glazen met de uitjes.
Giet het vocht over de uitjes, sluit de potten en laat ze afkoelen.

5. Laat de potten 2-3 weken rusten op een koele, donkere plaats.

Ongeopend ongeveer 3 maanden houdbaar.
Geopend in de koelkast bewaren.

LT1970

Een lekker alternatief is om eens Balsamico azijn te gebruiken, je krijgt dan de Italiaanse versie; Cipolle borettane all'aceto balsamico.

Voor 2 kilo zilveruitjes gebruik je dan:
100 gr bruine suiker
750 ml witte azijn
750 ml balsamico azijn
750 ml witte wijn
1 kruidnagel
zwarte peperkorrels naar smaak
bessen jeneverbes naar smaak

BertM


valk03

Dat lijkt me wel wat. Zal ik ook eens proberen.