Hoofdmenu

Hallo allemaal,

Gestart door schipperkees, april 07, 2022, 10:38:10 PM

Vorige topic - Volgende topic

schipperkees

Tijdens het tellen van reewild bleek mijn mede-teller actief te zijn met charcuterie. Het  werd een inspirerende avond, en we telden ook nog behoorlijk wat reeën. Na afloop kreeg ik een paar droge worstjes mee naar huis, en een stuk lardo.

Zelf maak ik wel eens wat gerookt spek, gekookte ham voor bij de asperges (ze zijn er bijna bij mijn buurman), wat verse worst. Daarnaast soms rauwmelkse halfzachte kaasjes, bak ik mijn eigen brood, en houd ik bijen.
Alles van het dier wil ik gebruiken, van kop tot kont.

Vandaag sneed ik die lardo flinterdun (hoe deden de Romeinen dat zonder snijmachine) en legde ik die plakjes op warme Flammkuchen, zo uit de oven. De lardo smolt bijkans weg.  Godenspijs!

Ik hoorde van deze site, en denk dat ik hier veel ideeën op kan doen.

Groet,
Schipperkees.

BertM

Welkom Kees!

Waar het tellen al niet goed voor kan zijn

Groeten,
Bert