Ceriel stelt zich voor....

Gestart door Ceriel, januari 24, 2016, 03:31:13 PM

Vorige topic - Volgende topic

Ceriel

Hallo,
ik ben Ceriel, woonachtig in Lichtenvoorde en zo'n 3 jaar geleden besmet met het BBQ-virus. Hier vanuit is ook de interesse voor het (koud)roken van vlees en vis, het maken van verse worst en het drogen van vleeswaren ontstaan.
In 2013 de eerste ervaring met worstmaken opgedaan tijdens een workshop via www.bbqgenootschap.nl bij Vuur&Rook. Vrij snel daarna een Porkert 8 gekocht die en voor zorgt dat er altijd "eigen" verse worst in de vriezer ligt.
Nadat Marcel en Bert mij ook besmet hebben met het charcuterie-virus, een droogkast gebouwd waarin op dit moment een coppa, poothammetje en een varkenwang hangen te drogen. Niet alles gaat helemaal goed, vorige week 10 droge worsten eervol naar de Kliko gebracht, omdat deze oneetbaar waren.... M@D

Ik hoop veel inspiratie en recepten op te doen hier!

De kast:

De coppa, naast de guanciale (nu nog in de kast):


Hierbij nog enkele foto's van afgeronde projecten:
Pancetta:


Metworst (workshop V&R 31-10-2015):



Gedroogde eendeborst:



(edit BertM: 3 posten samengevoegd)





Als het maar droog blijft....

BertM

Ceriel,

welkom hier!

Heb je posten even samengevoegd.

Lin


Mac

Hoi Topper  :-)))
Leuk dat je er bij bent mán
Welkom

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

El Fumarole


Ceriel

Als het maar droog blijft....