Interactieve workshop Coppa maken

Gestart door BertM, januari 25, 2016, 01:06:02 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

Gelukkig...   Een dode Huub is slechte reclame :-))

Huub De Brethoniere

Niemand die mij verder kent  :-))

Nu hier thuis maar eens een droogkast er proberen door te drukken  Sm*g

BertM

even een foto van die van mij


helaas nog iets te zacht, us hij gaat nog even terug de kast in.

Huub De Brethoniere

Ziet er super lekker!!! Die buitenzijde van de coppa is vele malen mooier als die coppa van mij.

De gecontroleerde omstandigheden zullen daar vast een rol in meespelen.

BertM

buitenzijde zegt niet veel, Huub.
Ik heb hem goed schoongemaakt voor hij in het vacuum ging.
Helaas was hij nog iets te zacht, dus hij is weer voor even terug in de kast...

Bart

zo ik heb ook mijn coppa in de droogkast gehangen na 2,5 maand (problemen met regelaar droogkast (die niet te vertrouwen was).

Het zakeind had een geurtje (klein beetje ammoniak-achtig) nochthans netjes 48h gespoeld in koud water. Is dit normaal ? Op verpakking van zakeind stond zelfs dat deze te bewaren was tot oktober ! en ik heb hem altijd netjes in de koelkast bewaard.

BertM

Darm heeft altijd een geurtje, die van mij soms veel volgens mijn vrouw

Bart

bij de varkensdarmen die ik gebruik bij het maken van de verse worsten / fuet is me nog geen enkele geur opgevallen.


Minder ui of spruitjes eten kan helpen  :-XX

BertM

Zakeind ruikt altijd sterker, daarom moet je hem ook goed uitwateren en spoelen.
Is geen probleem daarna.

BertM

#144
Dit topic is opgesplitst, het gedeelte over het zakeind staat nu hier:
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,224.0.html

Tjoepie

Mijn coppa hangt inmiddels 10 dagen in de droogkast en is 10% vocht verloren. Gaat lekker.
En nog geen schimmel te zien, dus dat is ook fijn :)

Tjoepie

En na 17 dagen is het vochtverlies 12%. Zonder zakeind opgehangen en nog geen schimmel te zien, daar ben ik heel tevreden over  :-)

Mac

Goed om te horen Tjoepie  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

chckstrk

Ik zie her en der mensen coppa maken zonder zakeind of vellen. Wat is er voor en tegen om het met of zonder te doen?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

In principe kan het wel, je moet wel zorgen dat de buitenkant niet uitdroogd.
Met een vel of een zakeind heb je daar minder snel last van, en ze geven ook wat meer bescherming bij schimmels.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk