In de tijd dat onze coppa in wording in de koelkast ligt om te rijpen is het tijd om op zoek te gaan om hem in te pakken tijdens het drogen.
Dit doe je om de coppa te beschermen tegen de invloeden van buitenaf.
Om hem in te pakken hebben hebben we de keuze uit het volgende:

Helemaal links varkensvel, in het midden een collageendarm en rechts een zogenaamd zakeind.
Elk heeft zijn voor- en nadeel:
Varkensvellen zijn handig, nat maken en om de coppa wikkelen, klaar..
Collageen darm is reukloos, is lang houdbaar en je kunt hem voor drogen en roken van producten gebruiken.
Collageen wordt gemaakt van de huid van de koe, en is niet geschikt voor verse worst.
Nadeel is dat het lastig is om de Coppa in een collageen darm te stoppen.
Een zakeind is in principe de blinde darm van een rund, gezouten zodat hij langer houdbaar is.
Een zakeind moet je spoelen in water, net als elke natuurdarm.
Ondanks dat er vaak staat voor 6 uur, zou ik hem zeker 24 uur in het water leggen voordat je hem om een coppa wilt peuteren anders trek je er zo een gat in.
Met 1 zakeind kun je 2 coppa's van een huidje voorzien. Bewaren kun je hem door weer onder zout te leggen.
Nadeel is de hoge prijs en dat hij beperkt houdbaar is.