Auteur Topic: Interactieve workshop Coppa maken  (gelezen 54363 keer)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #30 Gepost op: februari 08, 2016, 01:11:08 pm »
Heb dit weekend ook maar eentje gemaakt:

alle kruiden verzamelen...


Nek voor het trimmen


Bijna klaar, nog een beetje bijwerken.


Kruiden gewogen.



En in de zak, niet helemaal vacuum, en datum erop.
Nu komt het lange omdraaien!
« Laatst bewerkt op: februari 10, 2016, 08:54:18 am door BertM »

Huub De Brethoniere

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #31 Gepost op: februari 09, 2016, 10:23:03 pm »
Waar is het draaien voor en waarom om de twee dagen, gewoon voor de weet  :-)))

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #32 Gepost op: februari 09, 2016, 11:38:37 pm »
Het draaien is om het zout goed te verdelen door het vlees. Om de twee dagen is een richtlijn, als het een dag niet lukt is het geen ramp. Sommige mensen draaien maar 1 keer per week.
Er komt ook vocht vrij door het zout, je wilt 1 kant ook niet te lang in het vocht laten liggen, je wilt een gelijkmatig gerijpt produkt hebben.


BertM

Huub De Brethoniere

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #33 Gepost op: februari 11, 2016, 06:27:41 pm »
Mijn verslag maar vastleggen op het forum.

startdatum 7 Februari 2016
Startgewicht 2x1 kilo Friberne procureur.








« Laatst bewerkt op: februari 11, 2016, 06:33:38 pm door Huub De Brethoniere »

Huub De Brethoniere

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #34 Gepost op: februari 11, 2016, 06:28:15 pm »


« Laatst bewerkt op: februari 11, 2016, 06:31:18 pm door Huub De Brethoniere »

Camiel de Barbecueman

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 28
  • Alleen mensen kunnen bot en scherp tegelijk zijn
    • www.barbecueman.eu
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #35 Gepost op: februari 15, 2016, 10:15:58 am »
mooie vooruitzichten Huub! Succes

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #36 Gepost op: februari 15, 2016, 10:40:35 am »
Als je zoals Huub 2 coppa's van een kilo gaat maken, heb je dan ook 2 zakeinden nodig? Of is 1 zakeind groot genoeg om 2 procureurs in te doen?

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #37 Gepost op: februari 15, 2016, 04:17:47 pm »
Van 1 zakeind, kan je inderdaad 2 coppa's maken @Tjoepie
Let hierbij wel op de grootte (lees doorsnede)van de coppa's, want een zakeind is ook niet oneindig rekbaar.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #38 Gepost op: februari 15, 2016, 06:06:57 pm »
Ok, goed om te weten. Coppa is wel iets wat ik wil gaan proberen :)

chckstrk

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #39 Gepost op: februari 15, 2016, 06:52:38 pm »
Waarom trek je em niet helemaal vacuüm?
En waar let je op bij het trimmen? Moet al het vet weg van de buitenkant, of...?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #40 Gepost op: februari 15, 2016, 09:39:55 pm »
Het vocht moet ook ergens heen kunnen, chuck... Dit is mijn idee...
Alsublieft niet al het vet eraf halen, vet geeft smaak, maar de losse "fliebers" eraf halen.


BertM

Huub De Brethoniere

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #41 Gepost op: februari 15, 2016, 11:00:57 pm »
Ondanks dat het vacuümverpakt is ruikt de coppa in wording al erg lekker!

Abraham

  • Gezel
  • *
  • Berichten: 23
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #42 Gepost op: februari 16, 2016, 01:31:36 pm »
Apart Huub, wat voor folie / zakken gebruik je?
De mijne zijn tot nu toe dicht gebleken en lieten geen geur door.

Huub De Brethoniere

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #43 Gepost op: februari 17, 2016, 11:53:53 pm »
Niet dat het een duidelijke geur is maar ik ruik de kaneel wel en een lichte speklucht :-)))

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1153
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #44 Gepost op: februari 29, 2016, 12:03:56 pm »
Hoe gaat het met het draaien?
We zijn nu halverwege, in het paasweekend kan de Coppa uit het vacuum...