Auteur Topic: Interactieve workshop Coppa maken  (gelezen 55910 keer)

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1154
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #135 Gepost op: juni 05, 2016, 10:14:13 pm »
Gelukkig...   Een dode Huub is slechte reclame :-))

Huub De Brethoniere

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #136 Gepost op: juni 06, 2016, 05:59:48 pm »
Niemand die mij verder kent  :-))

Nu hier thuis maar eens een droogkast er proberen door te drukken  Sm*g

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1154
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #137 Gepost op: juni 06, 2016, 08:46:17 pm »
even een foto van die van mij


helaas nog iets te zacht, us hij gaat nog even terug de kast in.

Huub De Brethoniere

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #138 Gepost op: juni 07, 2016, 05:25:56 pm »
Ziet er super lekker!!! Die buitenzijde van de coppa is vele malen mooier als die coppa van mij.

De gecontroleerde omstandigheden zullen daar vast een rol in meespelen.

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1154
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #139 Gepost op: juni 07, 2016, 11:31:54 pm »
buitenzijde zegt niet veel, Huub.
Ik heb hem goed schoongemaakt voor hij in het vacuum ging.
Helaas was hij nog iets te zacht, dus hij is weer voor even terug in de kast...

Bart

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #140 Gepost op: juni 15, 2016, 12:12:52 pm »
zo ik heb ook mijn coppa in de droogkast gehangen na 2,5 maand (problemen met regelaar droogkast (die niet te vertrouwen was).

Het zakeind had een geurtje (klein beetje ammoniak-achtig) nochthans netjes 48h gespoeld in koud water. Is dit normaal ? Op verpakking van zakeind stond zelfs dat deze te bewaren was tot oktober ! en ik heb hem altijd netjes in de koelkast bewaard.

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1154
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #141 Gepost op: juni 15, 2016, 07:57:50 pm »
Darm heeft altijd een geurtje, die van mij soms veel volgens mijn vrouw

Bart

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #142 Gepost op: juni 15, 2016, 10:07:30 pm »
bij de varkensdarmen die ik gebruik bij het maken van de verse worsten / fuet is me nog geen enkele geur opgevallen.


Minder ui of spruitjes eten kan helpen  :-XX

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1154
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #143 Gepost op: juni 16, 2016, 07:25:47 am »
Zakeind ruikt altijd sterker, daarom moet je hem ook goed uitwateren en spoelen.
Is geen probleem daarna.

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1154
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #144 Gepost op: juli 14, 2016, 07:59:18 am »
Dit topic is opgesplitst, het gedeelte over het zakeind staat nu hier:
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,224.0.html
« Laatst bewerkt op: juli 14, 2016, 08:02:22 am door BertM »

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #145 Gepost op: juli 14, 2016, 09:49:10 pm »
Mijn coppa hangt inmiddels 10 dagen in de droogkast en is 10% vocht verloren. Gaat lekker.
En nog geen schimmel te zien, dus dat is ook fijn :)

Tjoepie

  • Worstmaker
  • ***
  • Berichten: 425
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #146 Gepost op: juli 22, 2016, 11:38:05 am »
En na 17 dagen is het vochtverlies 12%. Zonder zakeind opgehangen en nog geen schimmel te zien, daar ben ik heel tevreden over  :-)

Mac

  • Administrator
  • Fermentor
  • *****
  • Berichten: 642
    • Mac's BBQ Pit
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #147 Gepost op: juli 22, 2016, 07:55:48 pm »
Goed om te horen Tjoepie  C00L

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

chckstrk

  • Spekkoper
  • **
  • Berichten: 86
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #148 Gepost op: oktober 21, 2016, 06:49:18 pm »
Ik zie her en der mensen coppa maken zonder zakeind of vellen. Wat is er voor en tegen om het met of zonder te doen?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

  • Administrator
  • Charcutier
  • *****
  • Berichten: 1154
    • Charcuterie&Worst
Re: Interactieve workshop Coppa maken
« Reactie #149 Gepost op: oktober 21, 2016, 07:08:14 pm »
In principe kan het wel, je moet wel zorgen dat de buitenkant niet uitdroogd.
Met een vel of een zakeind heb je daar minder snel last van, en ze geven ook wat meer bescherming bij schimmels.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk