Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
augustus 13, 2022, 02:31:09 am
Index
Help
Zoek
Kalender
Inloggen
Registreren
Charcuterie & Worst
»
Charcuterie
»
Beginners gedeelte
»
Interactieve workshop Coppa maken
« vorige
volgende »
Print
Pagina's:
1
...
8
9
[
10
]
11
Auteur
Topic: Interactieve workshop Coppa maken (gelezen 55909 keer)
BertM
Administrator
Charcutier
Berichten: 1154
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #135 Gepost op:
juni 05, 2016, 10:14:13 pm »
Gelukkig... Een dode Huub is slechte reclame
Gelogd
Huub De Brethoniere
Spekkoper
Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #136 Gepost op:
juni 06, 2016, 05:59:48 pm »
Niemand die mij verder kent
Nu hier thuis maar eens een droogkast er proberen door te drukken
Gelogd
BertM
Administrator
Charcutier
Berichten: 1154
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #137 Gepost op:
juni 06, 2016, 08:46:17 pm »
even een foto van die van mij
helaas nog iets te zacht, us hij gaat nog even terug de kast in.
Gelogd
Huub De Brethoniere
Spekkoper
Berichten: 58
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #138 Gepost op:
juni 07, 2016, 05:25:56 pm »
Ziet er super lekker!!! Die buitenzijde van de coppa is vele malen mooier als die coppa van mij.
De gecontroleerde omstandigheden zullen daar vast een rol in meespelen.
Gelogd
BertM
Administrator
Charcutier
Berichten: 1154
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #139 Gepost op:
juni 07, 2016, 11:31:54 pm »
buitenzijde zegt niet veel, Huub.
Ik heb hem goed schoongemaakt voor hij in het vacuum ging.
Helaas was hij nog iets te zacht, dus hij is weer voor even terug in de kast...
Gelogd
Bart
Spekkoper
Berichten: 86
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #140 Gepost op:
juni 15, 2016, 12:12:52 pm »
zo ik heb ook mijn coppa in de droogkast gehangen na 2,5 maand (problemen met regelaar droogkast (die niet te vertrouwen was).
Het zakeind had een geurtje (klein beetje ammoniak-achtig) nochthans netjes 48h gespoeld in koud water. Is dit normaal ? Op verpakking van zakeind stond zelfs dat deze te bewaren was tot oktober ! en ik heb hem altijd netjes in de koelkast bewaard.
Gelogd
BertM
Administrator
Charcutier
Berichten: 1154
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #141 Gepost op:
juni 15, 2016, 07:57:50 pm »
Darm heeft altijd een geurtje, die van mij soms veel volgens mijn vrouw
Gelogd
Bart
Spekkoper
Berichten: 86
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #142 Gepost op:
juni 15, 2016, 10:07:30 pm »
bij de varkensdarmen die ik gebruik bij het maken van de verse worsten / fuet is me nog geen enkele geur opgevallen.
Minder ui of spruitjes eten kan helpen
Gelogd
BertM
Administrator
Charcutier
Berichten: 1154
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #143 Gepost op:
juni 16, 2016, 07:25:47 am »
Zakeind ruikt altijd sterker, daarom moet je hem ook goed uitwateren en spoelen.
Is geen probleem daarna.
Gelogd
BertM
Administrator
Charcutier
Berichten: 1154
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #144 Gepost op:
juli 14, 2016, 07:59:18 am »
Dit topic is opgesplitst, het gedeelte over het zakeind staat nu hier:
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,224.0.html
«
Laatst bewerkt op: juli 14, 2016, 08:02:22 am door BertM
»
Gelogd
Tjoepie
Worstmaker
Berichten: 425
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #145 Gepost op:
juli 14, 2016, 09:49:10 pm »
Mijn coppa hangt inmiddels 10 dagen in de droogkast en is 10% vocht verloren. Gaat lekker.
En nog geen schimmel te zien, dus dat is ook fijn
Gelogd
Tjoepie
Worstmaker
Berichten: 425
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #146 Gepost op:
juli 22, 2016, 11:38:05 am »
En na 17 dagen is het vochtverlies 12%. Zonder zakeind opgehangen en nog geen schimmel te zien, daar ben ik heel tevreden over
Gelogd
Mac
Administrator
Fermentor
Berichten: 642
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #147 Gepost op:
juli 22, 2016, 07:55:48 pm »
Goed om te horen Tjoepie
Mac
Gelogd
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog:
Mac's BBQ Pit
Twitter:
https://twitter.com/macsbbqpit[/url
chckstrk
Spekkoper
Berichten: 86
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #148 Gepost op:
oktober 21, 2016, 06:49:18 pm »
Ik zie her en der mensen coppa maken zonder zakeind of vellen. Wat is er voor en tegen om het met of zonder te doen?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gelogd
BertM
Administrator
Charcutier
Berichten: 1154
Re: Interactieve workshop Coppa maken
«
Reactie #149 Gepost op:
oktober 21, 2016, 07:08:14 pm »
In principe kan het wel, je moet wel zorgen dat de buitenkant niet uitdroogd.
Met een vel of een zakeind heb je daar minder snel last van, en ze geven ook wat meer bescherming bij schimmels.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gelogd
Print
Pagina's:
1
...
8
9
[
10
]
11
« vorige
volgende »
Charcuterie & Worst
»
Charcuterie
»
Beginners gedeelte
»
Interactieve workshop Coppa maken
Onze excuses voor deze onderbreking. Op basis van de AVG, zijn wij verplicht om u te informeren over en uw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op deze website.
OK
Learn more