Interactieve workshop Coppa maken

Gestart door BertM, januari 25, 2016, 01:06:02 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM

#30
Heb dit weekend ook maar eentje gemaakt:

alle kruiden verzamelen...


Nek voor het trimmen


Bijna klaar, nog een beetje bijwerken.


Kruiden gewogen.



En in de zak, niet helemaal vacuum, en datum erop.
Nu komt het lange omdraaien!

Huub De Brethoniere

Waar is het draaien voor en waarom om de twee dagen, gewoon voor de weet  :-)))

BertM

Het draaien is om het zout goed te verdelen door het vlees. Om de twee dagen is een richtlijn, als het een dag niet lukt is het geen ramp. Sommige mensen draaien maar 1 keer per week.
Er komt ook vocht vrij door het zout, je wilt 1 kant ook niet te lang in het vocht laten liggen, je wilt een gelijkmatig gerijpt produkt hebben.


BertM

Huub De Brethoniere

#33
Mijn verslag maar vastleggen op het forum.

startdatum 7 Februari 2016
Startgewicht 2x1 kilo Friberne procureur.









Huub De Brethoniere

#34



Camiel de Barbecueman


Tjoepie

Als je zoals Huub 2 coppa's van een kilo gaat maken, heb je dan ook 2 zakeinden nodig? Of is 1 zakeind groot genoeg om 2 procureurs in te doen?

Mac

Van 1 zakeind, kan je inderdaad 2 coppa's maken @Tjoepie
Let hierbij wel op de grootte (lees doorsnede)van de coppa's, want een zakeind is ook niet oneindig rekbaar.

Mac
Mijn BBQ/ Charcuterie Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqpit[/url

Tjoepie

Ok, goed om te weten. Coppa is wel iets wat ik wil gaan proberen :)

chckstrk

Waarom trek je em niet helemaal vacuüm?
En waar let je op bij het trimmen? Moet al het vet weg van de buitenkant, of...?


Sent from my iPhone using Tapatalk

BertM

Het vocht moet ook ergens heen kunnen, chuck... Dit is mijn idee...
Alsublieft niet al het vet eraf halen, vet geeft smaak, maar de losse "fliebers" eraf halen.


BertM

Huub De Brethoniere

Ondanks dat het vacuümverpakt is ruikt de coppa in wording al erg lekker!

Abraham

Apart Huub, wat voor folie / zakken gebruik je?
De mijne zijn tot nu toe dicht gebleken en lieten geen geur door.

Huub De Brethoniere

Niet dat het een duidelijke geur is maar ik ruik de kaneel wel en een lichte speklucht :-)))

BertM

Hoe gaat het met het draaien?
We zijn nu halverwege, in het paasweekend kan de Coppa uit het vacuum...