Chorizo Fresco

Gestart door BertM, januari 25, 2016, 09:37:44 PM

Vorige topic - Volgende topic

BertM



Chorizo is de basis worst voor de spaanse keuken.

Ingrediënten :

400 g aguja (Procureur),
400 g panceta (buikspek),
200g papada (kinnebak),
20g knoflook, gepeld,
25 g grof zout,
50 ml droge witte wijn,
50 ml water,
10 g pimenton dulce (zoete gerookte paprika),
10 g pimentón picante (hete gerookte paprika),
2 g droge oregano.

Gestopt in varkensdarm.

Edit: normaal vraagt het recept om pork collar, maar ik heb schouder gebruikt.
        Verder heb ik 16 gram zout gebruikt ipv 25 gram

Recept uit "Charcutería: The Soul of Spain" by Jeffrey Weiss

tkleppe

Zal goed smaken zeg. Ben fan van chorizo. Gooi je deze gelijk op de bbq? Waar haal je die pimenton?

Verstuurd vanaf mijn HTC One M8s met Tapatalk


barts

Ga deze ook eens proberen. Heb zelf ook een recept maar moet deze nog even in grammen uitwerken ipv theelepel en eetlepels  :-)))
It ain't BBQ if there ain't no smoke

BertM

Citaat van: tkleppe op januari 25, 2016, 10:09:16 PM
Zal goed smaken zeg. Ben fan van chorizo. Gooi je deze gelijk op de bbq? Waar haal je die pimenton?

Verstuurd vanaf mijn HTC One M8s met Tapatalk
Pimeton meegenomen uit Frankrijk.

Maar bijvoorbeeld Dille&Kamille heeft het ook, maar dan in kleine potjes.